סוגיות בנושא פליטות בארץ ובעולם | שותפות אקדמיה- קהילה לשינוי חברתי

יפתח מילוא ופרופ' ורד סלונים-נבו

המחלקה לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת בן גוריון, קמפוס אילת

שם הקורס: סוגיות בנושא פליטות בארץ ובעולם- תיאוריה והכשרה מעשית

סמסטר א' – קורס תיאורטי: הקורס מהווה מבוא רב-תחומי המציג סוגיות בסיסיות בנושא הפליטות בארץ ובעולם. הקורס עוסק בסוגיות משפטיות, פוליטיות, היסטוריות, סוציולוגיות ופסיכולוגיות הקשורות לפליטות כפי שהן באות לידי ביטוי הן בארצות המקלט באפריקה והן במדינות המערב, כולל ישראל. כמו כן, הקורס עוסק בהצגת מדיניות ממשלת ישראל כלפי פליטים ומבקשי מקלט המגיעים לישראל בחיפוש אחר הגנה ומציג, תוך מפגש פנים-אל-פנים, את פעילותם של ארגוני האזרח בישראל וארגוני הפליטים עצמם ומאבקם להשגת זכויות.

סמסטר ב' – הכשרה מעשית: קורס זה הנו המשך בשדה לקורס התיאורטי ופתוח לתלמידי עבודה סוציאלית. הסטודנטים מחויבים ליום עבודה בקהילה בשבוע עם ילדים ומשפחות של פליטים בעיר אילת. הם מקבלים, במסגרת הקורס, הדרכה קבוצתית ואישית וליווי צמוד לעבודתם בפועל.